mandag, august 27, 2007

Oreo kake

OREO kake

You need:
- 450 g Oreo Cookies
- 100 g smeltet smør
- 225 g kremost naturell, myknet
- 2,5 dl melis
- 3,5 dl piska krem
- 2,5 spiseskjeer sukker
- 1 pose sjokolademousse
- melk til moussen


1/4 del av oreo kjeksene legges for seg i seg i en skål og brekkes
opp i småbiter. Ta restene av kjeksen og putt i en pose, og smuldre
de opp til små biter. Smelt smør, og hell det over kakesmulene
i en bolle og bland det godt til det kan smøres ut i en form.
Bruk en 24 cm rund form.


Miks kremost med melis med en mixer så det blir en luftig og
kremete masse. Miks fløtekrem med sukker, og bruk ca halvparten
av den stivpiskete fløtekremen til å røre forsiktig inn i den ferdige
ostemassen. Smør massen over kakebunnen og legg oppi halvparten
av kakebitene du har satt til side.
Sett i kjøleskap 30 minutter.

Miks sjokolademoussen i henhold til pakningen. Rør inn de siste
kakebitene i moussen. Smør massen over kaken og sett i kjøleskap
ytterligere 60 minutter. Legg et lag med krem på toppen til slutt,
og pynt eventuelt med flere kakesmuler eller sjokoladesaus.


La kaken stå avkjølt ytterligere noen timer, og best blir den om den får stå nesten ett døgn før spiser!

1 kommentar:

Anonym sa...

Den kaka er supergod!